5 steder å besøke i Trondheim


Som turist i Trondheim for første gang, var vi på en sightseeing runde på en dag. Vi var heldigvis på besøk hos to som visste hvor ting var, så vi fikk tatt oss en god runde hvor vi fikk sett mye av byen på kort tid. Jeg er ingen ekspert på hva som befinner seg hvor i Trondheim, da dette som sagt var første gangen jeg var her. Noen spurte om tips til hva man burde se - og jeg tenkte det kanskje ville være interessant for andre som skal besøke Trondheim i fremtiden.

Vi startet byvandringen på Solsiden, som jeg har hørt om i bloggverdenen. Jeg vil tro det er veldig koselig ved alle restaurantene på sommeren, når solen skinner og været er et litt annet. De hadde et kjempekoselig kjøpesenter, med mange av de vanlige butikkene. De hadde vanlige kjeder som Bik Bok, HM, Vita og litt forskjellig. Selve senteret var kjempefint bygget, med mange vindusflater og vegger av murstein. I nærheten lå det også en Starbucks, som er et stort pluss for alle som er like glad i kaffen deres som meg - eller om man foretrekker noe annet derfra!
Etter at vi hadde vært en tur på Solsiden, gikk vi gjennom bydelen Bakklandet. Der var det mange koselige hus, det er så fint med bygg som er bevart fra tidligere tider. Fargerike hus med fin arkitektur.


Etter vi hadde gått ut av Bakklandet, kom vi videre til et veldig kjent sted i Trondheim, Gamle Bybro. Jeg har sett en god del bilder fra denne broen, og jeg tror det er ganske mange turister som tar turen hit. Der har man fin utsikt over mange av husene som ligger ved Nidelva. På enden av broen finner man disse portalene, og broen har også blitt kalt Lykkens Portal. Det har tidligere vært en på andre siden av broen, men den ble ødelagt.
Ikke langt unna Gamle Bybro ligger Nidarosdomen, som kanskje er det mest kjente fra Trondheim. Jeg har i alle fall hørt om kirken fra jeg var ganske liten, i forskjellige fag og quizer på skolen. Det er hit det går Pilgrimsferd til, for de som har lyst på en god trimtur! Kirka var veldig stilig å se i egne øyne, og jeg vil anbefale alle som skal besøke Trondheim å ta seg turen. Det går an å betale inngang, så man kan se inne i kirken også. Vi var her 6. februar, og det ble derfor flagget for samene, siden det var Samefolkets dag.

Det siste bilde av kriken viser det ikke så tydelig, men det er mange statuer med forskjellige ansikter oppover mellom søylene. Det står en engel på tårnet helt øverst og til venstre. Kirken er forresten ikke skjev, selv om den er det på bildet.
Ingrid og Lars
Joachim og megDagen ble avsluttet i Tyholttårnet, på Egon. Det som gjør opplevelsen unik, er at restauranten snurrer sakte rundt. I løpet av måltidet vil du ha snurret helt rundt. Vi anslo at det tok cirka en halvtime før vi var på samme punkt som vi startet på. Restauranten hadde kjempegod utsikt, og jeg tenke meg at det ville vært veldig fint å se på dagtid når det var lyst ute også. Vi kom like før åtte, og det var naturligvis mørkt. Det var uansett veldig fint.
Jeg har litt blandede erfaringer med Egon, men jeg synes det var veldig bra på denne restauranten. Jeg spiste "Black and White", og den var veldig god. Det eneste er at det kan være litt vanskelig å finne frem for oss som ikke er kjent, men det lar seg nok også gjøres.ANNET

Utenom dette har vi også vært i gatene i sentrum når vi tok buss, og vi var også på Torget. Vi spiste på San Sebastian, hvor de lager Tapas. Vi spiste ikke tapas, men lunsj. Det var også veldig god lunsj der. På senteret på Torget hadde de KICKS som solgte blant annet MAC, det er det jo ikke alle av de som gjør. Ellers hadde de blant annet Gina Tricot, som de ikke hadde på Solsiden.

 

#blogg #norsk #Norge #by #reise #Trondheim #Bakklandet
#Egontårnet #Nidarosdomen #Gamlebybro #Solsiden #reise #turist 

17 kommentarer

hmls

08.02.2016 kl.19:26

Hadde vært gøy å besøkt egon tårnet

Eline Nordli -

11.02.2016 kl.19:02

hmls: Det var kjempefin utsikt! :-)

marielsuper

08.02.2016 kl.20:03

Så utrolig mange nydelige bilder <3 <3

Eline Nordli -

11.02.2016 kl.19:02

marielsuper: Tusen takk! :-)

Irene

08.02.2016 kl.22:09

Jeg kunne absolutt ha tenkt meg en tur til Trondheim :)

Nidarosdomen er det lenge siden jeg har sett, men akkurat Solsiden og Egon Tårnet er noe som står høyt på min liste neste gang jeg planlegger Trondheim tur :)

Eline Nordli -

11.02.2016 kl.19:03

Irene: Da burde du ta turen dit når du er innom, spesielt Egon Tårnet var gøy å se. :-)

Alice

08.02.2016 kl.22:12

Åhh! Har alltid har lyst til å reise til Trondheim, og nå fikk jeg enda mer lyst.. Ser ut som en fantastisk by! :-)

Eline Nordli -

11.02.2016 kl.19:03

Alice: Ja, det var en fin by. Synes det er fint å se litt nye steder i Norge!

Henriette Celin

08.02.2016 kl.22:22

Så veldig fint ut å gå der som første bildet viser. Men sikkert finere på sommeren ja^^

og den broen hadde jeg definitivt gått på, veldig flott (:

Nidarosdomen har jeg faktisk vært inni, og vært nede i kjelleren i tillegg og skrevet en bønn, hehe. Syntes det var så spennende jeg ;-)

Å, det Egon tårnet har jeg lyst å spise i også. Må være helt fantastisk å spise med en så fin utsikt ;3

Eline Nordli -

11.02.2016 kl.19:04

Henriette Celin: Hadde nok vært spennende å gå inn også!
Det var kjempefin utsikt ja, spesielt gøy å se for å få litt oversikt over byen. :-)

Kari

08.02.2016 kl.22:42

Virker som en veldig fin tur :) Er i Trondheim fra tid til annen, men tror aldri jeg har sett alle disse stedene! Bare Nidarosdomen og Solsiden for min del!

Eline Nordli -

11.02.2016 kl.19:18

Kari: Det var det! :-) Nidarosdomen var jo veldig spesiell, så synes den er en av de historiske tingene som er viktigst. Men det var fint å se litt forskjellig. :-)

smia

09.02.2016 kl.14:18

Så mange fine plasser! Har selv veldig lyst til å besøke Trondheim:)

Eline Nordli -

11.02.2016 kl.21:23

smia: Det var veldig fint der, så det er verdt å se. :-)

Henriette Celin

12.02.2016 kl.10:26

SV: Det kan jeg tenke meg ^^

leahisabellv

12.02.2016 kl.17:07

Takk for denne! Vi planlegger en tur til trondheim snart :D

Eline Nordli -

14.02.2016 kl.23:19

leahisabellv: Så bra, håper du får nytte av listen! :-)

Skriv en ny kommentar

Kjøp Dermaroller hos DermaSpa.no Kjøp Dermaroller hos DermaSpa.no

Billig webhotell og domene
hits